Ο απόηχος του 18ου Golden Cup (video)

  1. Αρχική
  2. Past
  3. Ο απόηχος του 18ου Golden Cup (video)

Πάθος, αυταπάρνηση, μαχητικότητα, αλληλοσεβασμός, πολλά χαμόγελα και αμέτρητα γκολ. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του 18ου Πανελλήνιου Golden Cup, το οποίο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
32 τμήματα υποδομής σε 4 ηλικιακές κατηγορίες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, χάρισαν στους φιλάθλους που βρέθηκαν από τις 26 ως τις 28 Απριλίου 2022 στις εξέδρες του Planet FC, πολύ όμορφες στιγμές.

Το κυριότερο όμως στοιχείο που θα μείνει χαραγμένο σε όλους όσοι συμμετείχαν ή παρακολούθησαν το 18ο Golden Cup, είναι η ευγενής άμιλλα ανάμεσα στους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές από 8 ως και 14 ετών, όλων των ομάδων. Γιατί όπως είχε επισημάνει ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης«η πρόοδος και η εξέλιξη επιτυγχάνονται όταν προσπαθείς να φτάσεις ή να ξεπεράσεις το επίπεδο κάποιου άλλου, χωρίς όμως να αισθάνεσαι φθόνο για το αν αυτός είναι καλύτερος».

Η 18η έκδοση του Golden Cup που διοργάνωσε ο ΟΑΣΠΕ, άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον, έχοντας πλέον γίνει θεσμός, συνδέοντας το όνομα του με την ποδοσφαιρική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης για περισσότερα από 15 χρόνια!
Μετά από ένα γεμάτο τριήμερο, η υπεύθυνη της διοργάνωσης και πρόεδρος του ΟΑΣΠΕ, κ. Δώρα Ιωακειμίδου, μίλησε στο acadimies.gr για όσα έγιναν στο πασχαλινό Golden Cup αλλά και για τα σχέδια της για το μέλλον…

«Συναισθήματα απόλυτης ικανοποίησης μας γεμίζουν για όλα αυτά που δημιούργησε ο ΟΑΣΠΕ, τα τελευταία 15 χρόνια. Διδάξαμε τεχνογνωσία, δημιουργήσαμε συλλόγους, αναπτύξαμε Ακαδημίες, φιλοξενήσαμε δεκάδες συλλόγους, συλλόγους, επινοήσαμε ευέλικτες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις όπως είναι το #3onTeams, αλλά κυρίως δώσαμε τα φώτα μας για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις που αφορούν σε παιδιά.

Τελικά είμαι προσωπικά υπερήφανη γιατί μπορέσαμε και κάναμε χιλιάδες παιδιά πρωταγωνιστές!

Ευχαριστώ θερμά όλους τους υπεύθυνους ακαδημιών, καθώς επίσης και τους συλλόγους για την εμπιστοσύνη τους και που τιμούν με την παρουσία τους σε όλα τα Golden Cup, Mini και Πανελλήνια όποτε κι αν διοργανώνονται.

Το όραμα του ΟΑΣΠΕ ήταν και παραμένει να γίνονται «προσωποποιημένες» διοργανώσεις, διατηρώντας το απαιτούμενο επίπεδο ποιότητας. Αυτό πρακτικά σημαίνει άρτια οργανωμένα τουρνουά με την προσωπική φροντίδα του Οργανισμού. Αγώνες σε φιλόξενα και σύγχρονα αθλητικά κέντρα, όπου συμμετέχουν επιλεγμένα τμήματα, και όλοι μπορούν να επικοινωνούν, να ανταμώνουν και να ανταλλάσσουν απόψεις βιώνοντας όμορφες εμπειρίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι άλλωστε αυτονόητο ότι μέσα από αντίστοιχες ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις, ο κάθε προπονητής αντιμετωπίζοντας ομάδες από διαφορετικές περιοχές, διαπιστώνει το σημείο στο οποίο βρίσκονται τα τμήματά του, και προσπαθεί στη συνέχεια να βελτιώσει τη δουλειά του γενικότερα.

Ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός, αποτελεί βασικό πυλώνα των Golden Cup, και ομάδες που δεν συνάδουν με αυτή τη φιλοσοφία αποβάλλονται και αποκλείονται από τις διοργανώσεις μας, σε κάθε επίπεδο. Πλέον, ο ΟΑΣΠΕ συνεργάζεται με δυναμικούς συλλόγους, όπου το ζητούμενό τους είναι να είναι πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Στα επερχόμενα Golden Cup, τα οποία και θα ανακοινωθούν σύντομα για τον έγκαιρο προγραμματισμό όλων, θα προσθέσουμε την κατηγορία των Κ16, καθώς επίσης και εκείνη των κοριτσιών, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των συλλόγων για αγώνες και συμμετοχή”, κατέληξε η “ψυχή του Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας.

Δείτε το Video

Το 18ο Golden Cup που διοργάνωσε ο ΟΑΣΠΕ  από τις 26 ως τις 28 Απριλίου, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο φιλόξενο αθλητικό κέντρο Planet FC , με πολλά παιδικά χαμόγελα, νέες φιλίες, διασκέδαση και συναρπαστικούς αγώνες. Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχαν 32 τμήματα από 15 διαφορετικούς συλλόγους και από 7 διαφορετικές ΕΠΣ της χώρας και μία από το εξωτερικό, η JOKER FC

  • ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ Αλμωπός Αριδαίας, Ακαδημία Σκύδρας
  • ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΟΤ Τρίκαλα
  • ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΣ Ιόνια Ακαδημία (ΡΟ.ΜΑ)
  • ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ Ξάνθης
  • ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Απόλλων Κ. Σχολαρίου
  • ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΟΚ Σερρών
  • ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Απόλλων Καλαμαριάς, Αναγέννηση Coerver Πανοράματος, Strikers, Ακαδημία Νεάπολης «Γ. Κούδας», Bebides 2000, Ajax Stars

Δώρα Ιωακειμίδου
Οργανισμός Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (ΟΑΣΠΕ)
Tηλ. επικοινωνίας: 6977 856866

https://goldencup.gr/

Σας ενδιαφέρει